Ravintolan konseptoinnista ja menusta vastaa Suomen tunnetuin, Michelin- kokki Hans Välimäki. Keittiömestari Hans Välimäki ja Vaasassa päämajaansa pyörittävä Sisäsataman Terassi Oy tiimeineen avaavat Vaasan ydinkeskustaan elokuun 1. päivä uuden Saunaravintola Meri -nimisen ravintolan. Innovatiivisesti meren päälle kirjaimellisesti ravintola on sinällään jo nähtävyys, mutta rento, perinteisestä eurooppalaisesta keittiöstä ammentava ja klassista keittotaitoa edustava Meri tulee erikoistumaan kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin sekä laatulihoihin. Uutuusravintolaa kuvaillaankin nimellä ”Vaasan helmi ja lippulaiva”. Perinteen mukaan sillä luvataan epämuodollista tunnelmaa, hyvän ruoan ja juoman liittoa, sekä mannermaisen sydämellistä palvelua viikon jokaisena päivänä. Vaasan sisäsatamaan avautuva täysin uusi ravintola käsittää myös baarin ja 600- paikkaiset ulkoilmaterassit.
“Hans Välimäen rooli on kokonaisuudessa ollut varsin merkittävä”
Hänen käsialaansa ovat tarjottavat menut resepteineen ja on Hans luvannut poiketakin aina silloin tällöin paikan päälle katsastamaan, että miten henkilökunta rastistaan oikein suoriutuu.
”Tila ja paikka ovat niin poikkeuksellisia, että pakkohan tämä oli kokea ja nähdä”, Välimäki aloittaa. Ravintolassa on pyritty hakemaan hieman enemmän ajatusta ”kaikille kaikkea” ja madaltaa kynnystä siten, että tänne voi tulla vaikka pelkästään juomaan drinkin, lasin viiniä tai vaikkapa kahville ja ihailla samalla näitä huikeita maisemia, mutta tarkoituksenamme on pitää ruokalistamme niin kiinnostavana, että tänne tullaan ennen kaikkea viihtymään, nauttimaan olostaan, saunomaan ja tietenkin ruokailemaan.” ”Paikka sopiikin mainiosti niin yksityisille, kaveriporukoille, kuin myös yrityksille.” ”Kun nyt olen aina sitä hissipuhetta vongannut erilaisissa yhteyksissä, niin tässä teille on sellainen: Saunaravintola Meri on hyvän mielen ravintola, jossa yhdistyvät olohuone, maisemat, arkkitehtuuri, suomalainen saunaperinne ja herkullinen ruoka. Viimeksi mainittu valmistetaan käsin, parhaista raaka-aineista, helposti lähestyttäväksi ja tietenkin herkulliseksi sesonkeja mukaillen”, Välimäki innostuu ja jatkaa:
“Innovatiivisesti meren päälle rakennettu ravintola on sinällään jo nähtävyys, mutta rento, perinteisestä eurooppalaisesta keittiöstä ammentava ja klassista keittotaitoa edustava Meri tulee erikoistumaan kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin sekä laatulihoihin. Uutuusravintolaa kuvaillaankin nimellä ”Vaasan helmi ja matkailun lippulaiva”. Perinteen mukaan sillä luvataan epämuodollista tunnelmaa, hyvän ruoan ja juoman liittoa, sekä mannermaisen sydämellistä palvelua viikon jokaisena päivänä. Vaasan sisäsatamaan avautuva täysin uusi ravintola käsittää myös baarin ja 600- paikkaiset ulkoilmaterassit. Ravintolassa on pyritty hakemaan hieman enemmän ajatusta ”kaikille kaikkea” ja madaltaa kynnystä siten, että tänne voi tulla vaikka pelkästään juomaan drinkin, lasin viiniä tai vaikkapa kahville ja ihailla samalla näitä huikeita maisemia, mutta tarkoituksenamme on pitää ruokalistamme niin kiinnostavana, että tänne tullaan ennen kaikkea viihtymään, nauttimaan olostaan, saunomaan ja tietenkin ruokailemaan.” ”Paikka sopiikin mainiosti niin yksityisille, kaveriporukoille, kuin myös yrityksille. Saunaravintola Meri on hyvän mielen ravintola, jossa yhdistyvät olohuone, maisemat, arkkitehtuuri, suomalainen avanto- ja saunaperinne sekä herkullinen ruoka. Viimeksi mainittu valmistetaan käsin, parhaista raaka-aineista, helposti lähestyttäväksi ja tietenkin herkulliseksi sesonkeja mukaillen”
-Hans Välimäki