fbpx

Tommi Mäki: “Nu skrivs ett nytt kapitel i Vasaregionens turisthistoria!”

“Vi är oerhört ivriga och stolta över vårt nya projekt som kommer att ta Vasaregionen till nya höjder på den internationella turistmarknaden. Hela regionen ska få känna stolthet över vårt nya upplevelsebaserade bastukoncept! Vi ska göra Meri-konceptet känt internationellt och förhoppningsvis välkomna många internationella turister under de kommande åren. Men också Vasaborna får tillgång till unika havsnära upplevelser. Vi har storsatsat på wellness-tjänster för vuxna genom att erbjuda lyxiga spa- och bastuupplevelser året runt.

Meri betyder hav på finska. Vi valde namnet för att hylla närheten till havet, områdets historia och det österbottniska världsarvet. Kvarkens världsnaturarvsområde syns tydligt som tema i vår inredning – både i bastuavdelningen och i restaurangen.

Det finska företaget Bluet som har specialiserat sig på flytande konstruktioner har varit med och planerat projektet. De har tidigare varit involverade i Allas Sea Pool i Helsingfors och i basturestaurangen Saana i Kuopio. Den flytande grundkonstruktionen är specialtillverkad för Vasa. En lösning av samma storlek och kaliber finns inte i hela Europa. Den flytande grundkonstruktionen är en specialtillverkad och har designats och tillverkats i Finland.

– Tommi Mäki, VD.

Se också våra andra artiklar

Pressinformation: Sommaren 2022 öppnar Finlands största 100 % flytande basturestaurang i Vasa

Pressinformation: Sommaren 2022 öppnar Finlands största 100 % flytande basturestaurang i Vasa

13.04.2022
Läs mer

Pressinformation: Sommaren 2022 öppnar Finlands största 100 % flytande basturestaurang i Vasa

Basturestaurangen MERI inhyser bastu & spa, men också en nordisk och säsongsbetonad restaurang i världsklass signerad av finska Michelin-kocken Hans

prev
next

Hej! Kul att du vill boka bord! Tyvärr är vi inte riktigt redo att ta emot bokningar ännu, men försök gärna igen lite senare.

Hej! Snart går det att boka bastu. Tack för att du väntar ännu lite till!