fbpx

TIEDOTE: Suomen suurin täysin kelluva 1000- paikkainen Saunaravintola Meri avataan Vaasaan kesällä 2022

Pohjoismaiden suurin täysin kelluva, 1000- paikkainen Saunaravintola Meri avataan Vaasan edustalle merenrantaan loppukesästä 2022. Aikuisten Sauna & SPA, sekä huippukokki Hans Välimäen tähdittämä maailmanluokan ravintola täydentää Suomen trendikkäiden saunaravintoloiden valikoimaa.

Vaasan sisäsatamaan aivan kaupungin ydinkeskustan läheisyyteen avataan loppukesästä 2022 lähes 1000-paikkainen suuri saunaravintolakokonaisuus. Kyseessä on mittaluokaltaan alueen suurin matkailu- ja ravintola-alan toimialaan kohdentuva investointi vuosiin. 

 

Kelluvan saaren, saunan ja ravintolatoiminnan rakenteiden 100% omistajana ja operaattorina toimii vaasalainen nuorten yrittäjien omistama Sisäsataman Terassi Oy. 

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa. 

Hankkeen rahoitus koostuu sekä yrittäjien pääomainvestoinneista, että joukkorahoituksesta. Hanke on saanut myös ELY-keskuksen myöntämän EU REACT- rahoituksen kautta tukea. Hanketta on edistetty vuosina 2020 ja 2021 ja nyt vihdoin 2022 hanke on edennyt suunnittelusta rakennusvaiheeseen.

 

Saunaravintola Meri eroaa Suomen muista vastaavista kohteista sillä, että se on kokonaan kelluva. Kyseessä on kelluvan ravintolan sijaan oikeastaan kokonainen yli 1000m2 uusi saari, joka sijoittuu Vaasan sisäsatamaan paraatipaikalle kävelymatkan päähän Vaasan torista. Rakenteisiin liittyvä kelluva perustus on jo kokonaisuudessaan Vaasassa. 

Hanke etenee kevään ja alkukesän 2022 aikana Vaasassa rakennusvaiheeseen ja ravintola sekä aikuisten spa & saunamaailma aloittaa toimintansa Vaasan sisäsatamassa loppukesällä 2022. 

Saunaravintola Meri pyritään avaamaan loppukesällä 2022. 

Ravintolan konseptoinnista ja menusta vastaa Suomen tunnetuin, Michelin- kokki Hans Välimäki. Keittiömestari Hans Välimäki ja Vaasassa päämajaansa pyörittävä Sisäsataman Terassi Oy tiimeineen avaavat Vaasan ydinkeskustaan elokuun 1. päivä uuden Saunaravintola Meri -nimisen ravintolan. Innovatiivisesti meren päälle kirjaimellisesti ravintola on sinällään jo nähtävyys, mutta rento, perinteisestä eurooppalaisesta keittiöstä ammentava ja klassista keittotaitoa edustava Meri tulee erikoistumaan kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin sekä laatulihoihin. Uutuusravintolaa kuvaillaankin nimellä ”Vaasan helmi ja lippulaiva”. Perinteen mukaan sillä luvataan epämuodollista tunnelmaa, hyvän ruoan ja juoman liittoa, sekä mannermaisen sydämellistä palvelua viikon jokaisena päivänä. Vaasan sisäsatamaan avautuva täysin uusi ravintola käsittää myös baarin ja 600- paikkaiset ulkoilmaterassit.

 

 

Hans Välimäen rooli on kokonaisuudessa ollut varsin merkittävä. Hänen käsialaansa ovat tarjottavat menut resepteineen ja on Hans luvannut poiketakin aina silloin tällöin paikan päälle katsastamaan, että miten henkilökunta rastistaan oikein suoriutuu.

 

”Tila ja paikka ovat niin poikkeuksellisia, että pakkohan tämä oli kokea ja nähdä”, Välimäki aloittaa. Ravintolassa on pyritty hakemaan hieman enemmän ajatusta ”kaikille kaikkea” ja madaltaa kynnystä siten, että tänne voi tulla vaikka pelkästään juomaan drinkin, lasin viiniä tai vaikkapa kahville ja ihailla samalla näitä huikeita maisemia, mutta tarkoituksenamme on pitää ruokalistamme niin kiinnostavana, että tänne tullaan ennen kaikkea viihtymään, nauttimaan olostaan, saunomaan ja tietenkin ruokailemaan.” ”Paikka sopiikin mainiosti niin yksityisille, kaveriporukoille, kuin myös yrityksille.” ”Kun nyt olen aina sitä hissipuhetta vongannut erilaisissa yhteyksissä, niin tässä teille on sellainen: Saunaravintola Meri on hyvän mielen ravintola, jossa yhdistyvät olohuone, maisemat, arkkitehtuuri, suomalainen saunaperinne ja herkullinen ruoka. Viimeksi mainittu valmistetaan käsin, parhaista raaka-aineista, helposti lähestyttäväksi ja tietenkin herkulliseksi sesonkeja mukaillen”, Välimäki innostuu ja päättää.

“Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku! Alue ja Vaasan kaupunki saa nyt todellisen “flagship”- kohteen niin kotimaan kuin ulkomaan turismille. Olemme äärimmäisen innoissamme tästä seutua kansainväliselle markkinalle nostavasta vetovoimahankkeesta. Odotamme koronapandemian jälkeiseen matkailun kulta-aikaan Vaasalla on nyt todellinen lippulaiva ja ylpeyden aihe. Saunaravintola Meri -brändiä viemme myös ulkomaille ja odotamme kansainvälisiä matkailijoita tuleville vuosille. Nyt vaasalaisille tarjoutuu myös mahdollisuus upeaan aikuisten spa- ja saunaelämykseen ympärivuotisesti, sillä olemme panostaneet hyvin paljon konseptissa nimenomaan elämyspuoleen. Valitsimme ravintola & spa-saunakokonaisuudelle nimen MERI, sillä haluamme kunnioittaa luonnonläheisyyttä ja alueen historiaa sekä maailmanperintöaluetta. Unescon maailmanperintöalue näkyykin teemana Saunaravintolan spa- ja ravintolassa monin pienin yksityiskohdin” -Tommi Mäki, toimitusjohtaja Saunaravintola Meri / Sisäsataman Terassi OY

 

 

Hankkeen toteutuksesta & suunnittelusta on vastannut mm. Helsingin Allas Sea Poolin ja Kuopion saunaravintola Saanan suunnittelussa mukana ollut Bluet.  Kelluva perustusrakenne on erikoisvalmisteinen ja vastaavan kokoista ratkaisua ei ole nähty edes Euroopassa aikaisemmin. Kelluvat rakenteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Vaasaan suunniteltu ja toteutettava kelluva perustusrakenne on erikoisvalmisteinen, teräsvahvistettuun massiiviseen betoniponttoniin perustuva kokonaisuus ja se on suunniteltu sekä valmistettu Suomessa.

Katso myös muut artikkelimme

Vaasan Saunaravintola Meri saapuu rantaan

Vaasan Saunaravintola Meri saapuu rantaan

31.08.2022
Lue lisää

Vaasan Saunaravintola Meri saapuu rantaan

Pohjoismaiden suurin täysin kelluva saunaravintola on 1000-paikkainen Saunaravintola Meri, joka avataan Vaasan kaupungin edustalle merenrantaan syksyllä 2022. Uniikki ravintola kätkee

Vaasan Saunaravintola Merin operatiiviseksi johtajaksi Joni Koski ja ravintolapäälliköksi Sebastian Granfors

Vaasan Saunaravintola Merin operatiiviseksi johtajaksi Joni Koski ja ravintolapäälliköksi Sebastian Granfors

19.07.2022
Lue lisää

Vaasan Saunaravintola Merin operatiiviseksi johtajaksi Joni Koski ja ravintolapäälliköksi Sebastian Granfors

Pohjoismaiden suurin täysin kelluva saunaravintola on 1000-paikkainen Saunaravintola Meri, joka avataan Vaasan kaupungin edustalle merenrantaan syksyllä 2022. Uniikki ravintola kätkee

Haemme Vaasaan operatiivista johtajaa

Haemme Vaasaan operatiivista johtajaa

07.04.2022
Lue lisää

Haemme Vaasaan operatiivista johtajaa

Haemme Vaasaan OPERATIIVISTA JOHTAJAA vastaamaan uuden kelluvan menestyskonseptimme sekä kahden muun ravintolan liiketoiminnan johtamisesta! Tehtävässä toimit loppukesästä avautuvan, Suomen suurimpiin

Tommi Mäki: “Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku!”

Tommi Mäki: “Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku!”

03.04.2022
Lue lisää

Tommi Mäki: “Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku!”

“Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku! Alue ja Vaasan kaupunki saa nyt todellisen “flagship”- kohteen niin kotimaan kuin ulkomaan

prev
next

Hei! Mahtavaa, että haluat varata pöydän! Valitettavasti emme ole vielä aivan valmiita ottamaan varauksia vastaan, mutta kokeilethan hieman myöhemmin uudestaan.

Hei! Saunan varaaminen on mahdollista aivan kohta! Maltathan odottaa vielä hetken.