fbpx

Vaasan Saunaravintola Meri saapuu rantaan

Pohjoismaiden suurin täysin kelluva saunaravintola on 1000-paikkainen Saunaravintola Meri, joka avataan Vaasan kaupungin edustalle merenrantaan syksyllä 2022. Uniikki ravintola kätkee sisälleen aikuisten sauna- ja spa-osaston sekä Michelin-kokki Hans Välimäen tähdittämän maailmanluokan ravintolan, joka on toivottu täydennys Suomen saunaravintoloiden valikoimaan. 

Saunaravintola Meri kokonaisuuden kelluva alusta eli ponttoonit tullaan siirtämään paikoilleen keskiviikkona 31.8. noin klo 12 alkaen. Satamasta koko alustakokonaisuus hinataan paikoilleen sisäsatamaan, jossa sen arvioitu ankurointiaika on klo 15.  

Vaasan sisäsatamaan avautuva saunaravintolakokonaisuus on koko alueen suurin matkailu- ja ravintola-alan toimialan investointi vuosiin. Kelluvan saaren, saunan sekä ravintolatoiminnan rakenteiden 100-prosenttisena omistajana ja operaattorina toimii vaasalainen nuorten yrittäjien omistama Sisäsataman Terassi Oy. 

Saunaravintola Meri eroaa Suomen muista vastaavista kohteista sillä, että se on kokonaisuudessaan kelluva. Kyseessä on pelkän kelluvan ravintolan sijaan pinta-alaltaan yli 1000 neliömetrin kokoinen saari, joka sijoittuu Vaasan sisäsataman paraatipaikalle lyhyen kävelymatkan päähän Vaasan torista.  

Hanke on edennyt jo pitkälle ja rakenteisiin liittyvä kelluva perustus on jo kokonaisuudessaan Vaasassa. Saunaravintola Merin ravintola sekä aikuisten spa- ja saunamaailma aloittavat toimintansa Vaasan sisäsatamassa syksyllä 2022. 

Keittiömestari Hans Välimäki ja Sisäsataman Terassi Oy avaavat Vaasan ydinkeskustaan Saunaravintola Meri –nimisen ravintolan loppuvuodesta

Saunaravintola Merin konseptoinnista ja menusta vastaa Suomen tunnetuin Michelin-kokki Hans Välimäki. Hans Välimäen rooli on kokonaisuudessa ollut varsin merkittävä. Hänen käsialaansa ovat tarjottavat menut resepteineen, ja on Hans luvannut poiketakin välillä jopa paikan päälle katsastamaan, miten henkilökunta rastistaan suoriutuu. 

”Tila ja paikka ovat niin poikkeuksellisia, että pakkohan tämä oli kokea ja nähdä. Ravintolassa on pyritty hakemaan hieman enemmän ajatusta ”kaikille kaikkea” ja madaltaa kynnystä siten, että tänne voi tulla vaikka pelkästään juomaan drinkin, lasin viiniä tai vaikkapa kahville ja ihailla samalla näitä huikeita maisemia. Tarkoituksenamme on kuitenkin pitää ruokalistamme niin kiinnostavana, että tänne tullaan ennen kaikkea viihtymään, nauttimaan olostaan, saunomaan – ja tietenkin ruokailemaan”, Saunaravintola Merin konseptoinnista ja menusta vastaava Hans Välimäki kommentoi. 

”Kun aina sitä hissipuhetta vongataan erilaisissa yhteyksissä, niin tässä teille on sellainen; Saunaravintola Meri on hyvän mielen ravintola, jossa yhdistyvät olohuone, maisemat, arkkitehtuuri, suomalainen saunaperinne sekä herkullinen ruoka. Viimeksi mainittu valmistetaan käsin, parhaista raaka-aineista, helposti lähestyttäväksi ja sesonkeja mukaillen”, Välimäki jatkaa tyytyväisenä. 

Kelluvaa ravintolakokonaisuutta on jo tituleerattu Vaasan lippulaivaksi

Kirjaimellisesti meren päällä sijaitseva ravintola on nähtävyys jo itsessään, mutta rento, perinteisestä eurooppalaisesta keittiöstä ammentava sekä klassista keittotaitoa edustava Meri tulee erikoistumaan mereneläviin ja kasviksiin sekä laadukkaisiin lihoihin. Uutuusravintolaa on kuvailtukin jo nimellä ”Vaasan helmi ja lippulaiva”. Perinteen mukaan nimi lupaa epämuodollista tunnelmaa, hyvän ruoan ja juoman liittoa, sekä mannermaisen sydämellistä palvelua viikon jokaisena päivänä. Vaasan sisäsatamaan avautuva täysin uusi ravintola käsittää myös baarin sekä 600-paikkaiset ulkoilmaterassit. 

“Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uutta lukua. Pohjanmaan alue saa nyt todellisen “flagship” -kohteen, niin koti- kuin ulkomaanmatkailulle. Olemme äärimmäisen innoissamme tästä seutua kansainvälisesti nostavasta vetovoimahankkeesta. Vaasan seudulla on pian oma elämyksellinen lippulaiva ja ylpeyden aihe. Saunaravintola Meri -brändiä viemme myös ulkomaille, ja odotamme runsaasti kansainvälisiä matkailijoita tulevina vuosina”, Saunaravintola Merin toimitusjohtaja Tommi Mäki kertoo. 

Saunaravintola Meri on kunnianosoitus Unescon maailmanperintöalueelle

Saunaravintola Meri on rakennettu kunnianosoituksena uniikille Merenkurkun luonnon monimuotoisuudelle. Pohjanmaan rannikon ja Merenkurkun jatkuvasti kohoava kivikkoinen saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintöluettelossa. Merenkurkun saaristolla onkin ainutlaatuinen geologinen arvo, sillä täällä  jääkauden muovaamassa saaristossa maankohoamisnopeus on yksi maailman huomattavimmista. 

Merenkurkun saaristo onkin mitä parhain paikka kokea jääkauden aiheuttamaa maankohoamista. Yhden ihmisiän aikana paljastuu uusia karikoita ja ihmeellisiä moreeniharjanteita muodostaen saariston labyrinttimaisen maiseman.
Merenkurkun maailmanperintöalue näkyykin visuaalisena teemana Saunaravintola Merin sauna- ja spa-osastolla sekä ravintolassa. 

“Nyt vaasalaisille tarjoutuu myös merellinen mahdollisuus aikuisten spa-, avanto- ja saunaelämykseen ympärivuotisesti. Olemme panostaneet konseptissa erityisesti elämyspuoleen sekä aikuisten wellness-palveluihin. Valitsimme ravintola & spa- saunakokonaisuudelle suomalaisen nimen ‘Meri’, sillä haluamme kunnioittaa luonnonläheisyyttä, alueen historiaa, suomalaisuutta sekä Merenkurkun maailmanperintöaluetta”, Tommi Mäki valaisee. 

Suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa kotimainen Bluet

Hankkeen toteutuksesta ja suunnittelusta on vastannut mm. Helsingin Allas Sea Poolin ja Kuopion Saunaravintola Saanan suunnittelussa mukana ollut Bluet. Kelluva perustusrakenne on erikoisvalmisteinen, eikä vastaavan kokoista ratkaisua ole aiemmin nähty edes koko Euroopan alueella. Vaasaan suunniteltu ja toteutettava kelluva perustusrakenne on erikoisvalmisteinen, teräsvahvistettuun massiiviseen betoniponttoniin perustuva kokonaisuus, joka on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Osa-alueetSaunaravintola Meri, Vaasa

MERI Sauna & Spa
Nauti kaikilla aisteilla suomalaisen saunan ja raikkaan meriveden sekä ainutlaatuisen kylpylämme tunnelmasta länsirannikon upeimmalla merinäköalalla. Aikuisille suunnitellulla MERI Sauna & Spa -osastomme käsittää kaikkina vuodenaikoina asiakkaiden vapaassa käytössä olevan ja henkeäsalpaavan upealla näköalalla varustetun 20 hengen unisex-saunan sekä pienemmän kahdeksan hengen saunan. 

Pienempi sauna on varattavissa myös yksityiskäyttöön kahdeksi tunniksi kerrallaan. Sauna- ja spa-osaston edustalla käytössä on 12 metriä pitkä ja lämmitetty uima-allas varustettuna hierovilla poretoiminnoilla. Saunomisen ohessa voi pulahtaa sujuvasti ympäri vuoden Vaasan raikkaaseen meriveteen tai vilvoitella tunnelmallisessa saunaosaston lounge-tilassa samppanjaa nauttien. Lisäksi yksityiskäyttöön on mahdollista varata upealla näköalalla sekä omalla tarjoilijapalvelulla yksityinen jacuzzi private-saunan yhteyteen. Myös private-sauna on vapaasti kaikkien sauna- & spa-osaston asiakkaiden käytössä, mikäli yksityisvarauksia ei ole. Koko laaja saunaosasto terasseineen on yhtenäistä anniskelualuetta. MERI Sauna & Spa -osastollemme mahtuu kerrallaan n. 80 asiakasta yhtäaikaisesti. 

Short MERI Sauna & Spa
Spa-osasto 80 asiakkaalle ympärivuotisesti, joka sisältää suuren unisex-saunan, tunnelmallisemman pienen saunan, 12 metrin lämmitetyn uima-altaan sekä uintimahdollisuuden vuoden ympäri upeissa maisemissa.  

MERI Modern European Restaurant 1. krs.
Tunnelmallinen moderni eurooppalainen 200-paikkainen ravintola, jossa Michelin-kokki Hans Välimäen suunnittelema vaihtuva menu. Tarjolla mm. Sharing plates-konsepti sekä useiden vaihtoehtojen viiden ja neljän ruokalajin sesongeittain vaihtuvat Meri tasting-menut. 

MERI Bar & Terrace 2. krs.
Ympärivuotisesti avoinna oleva ravintolarakennuksen 2. kerros. Rento bar & lounge -tila, jossa voi viettää rennosti iltaa drinkkejä sekä ruoka-annoksia nauttien. Kesällä myös 2. kerroksen suuret terassitilat käytössä sekä saunarakennuksen katolla olevat 2. kerroksen tilat. Kesällä asiakaskapasiteetti kohoaa peräti 1000 paikkaan yhtäaikaisesti.  

MERI Live Terrace = Sisäsataman Terassi
Live-esiintymispaikka kesäisin. Avoinna kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun. 

 

Hankkeen pääurakoitsija: vaasalainen Rennova Oy
LVIS -suunnittelija: Sweco Oy 
Arkkitehtuuri ja sisustussuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Bäckman & Dunsesth
Talotoimittaja: Varfer Oy 
Talotoimituksen suunnittelu: Jodec Oy
Valaistussuunnittelu: Winled Oy 

Saunaravintola Merin brändistä ovat vastanneet yhdessä Webaula Oy, The Story, Pienimäki Company, Bertills & Jung, Oksman Group, Bäckman & Dunseath, Sisäsataman Terassi Oy sekä Nordic Live Productions Oy. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 

Joni Koski, operatiivinen johtaja
Saunaravintola Meri, Sisäsataman Terassi Oy
joni.koski@saunaravintolameri.fi
0408284482 

Tommi Mäki, toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja
Saunaravintola Meri, Sisäsataman Terassi Oy
tommi.maki@saunaravintolameri.fi
0504344888 

Katso myös muut artikkelimme

Vaasan Saunaravintola Merin operatiiviseksi johtajaksi Joni Koski ja ravintolapäälliköksi Sebastian Granfors

Vaasan Saunaravintola Merin operatiiviseksi johtajaksi Joni Koski ja ravintolapäälliköksi Sebastian Granfors

19.07.2022
Lue lisää

Vaasan Saunaravintola Merin operatiiviseksi johtajaksi Joni Koski ja ravintolapäälliköksi Sebastian Granfors

Pohjoismaiden suurin täysin kelluva saunaravintola on 1000-paikkainen Saunaravintola Meri, joka avataan Vaasan kaupungin edustalle merenrantaan syksyllä 2022. Uniikki ravintola kätkee

Haemme Vaasaan operatiivista johtajaa

Haemme Vaasaan operatiivista johtajaa

07.04.2022
Lue lisää

Haemme Vaasaan operatiivista johtajaa

Haemme Vaasaan OPERATIIVISTA JOHTAJAA vastaamaan uuden kelluvan menestyskonseptimme sekä kahden muun ravintolan liiketoiminnan johtamisesta! Tehtävässä toimit loppukesästä avautuvan, Suomen suurimpiin

TIEDOTE:  Suomen suurin täysin kelluva 1000- paikkainen Saunaravintola Meri  avataan Vaasaan kesällä 2022

TIEDOTE: Suomen suurin täysin kelluva 1000- paikkainen Saunaravintola Meri avataan Vaasaan kesällä 2022

04.04.2022
Lue lisää

TIEDOTE: Suomen suurin täysin kelluva 1000- paikkainen Saunaravintola Meri avataan Vaasaan kesällä 2022

Pohjoismaiden suurin täysin kelluva, 1000- paikkainen Saunaravintola Meri avataan Vaasan edustalle merenrantaan loppukesästä 2022. Aikuisten Sauna & SPA, sekä huippukokki

Tommi Mäki: “Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku!”

Tommi Mäki: “Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku!”

03.04.2022
Lue lisää

Tommi Mäki: “Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku!”

“Nyt kirjoitetaan Vaasan seudun historiaan uusi luku! Alue ja Vaasan kaupunki saa nyt todellisen “flagship”- kohteen niin kotimaan kuin ulkomaan

prev
next

Hei! Mahtavaa, että haluat varata pöydän! Valitettavasti emme ole vielä aivan valmiita ottamaan varauksia vastaan, mutta kokeilethan hieman myöhemmin uudestaan.

Hei! Saunan varaaminen on mahdollista aivan kohta! Maltathan odottaa vielä hetken.