fbpx
  • Restaurang

Meri Restaurang

Bastu Restaurang Meri är en restaurang i god stämning, som kombinerar vardagsrum, landskap, arkitektur, finsk bastutradition och utsökt mat. Maten görs av de bästa råvarorna och baserar sig på de finska årstiderna.

Restaurang Meri

Menu

Meri Sharing plates-
Är ett koncept där du kan kombinera flera rätter tillsammans med ditt sällskap och smaka på olika små rätter. Till exempel kan du testa olika rätter varje gång du besöker restaurangen, garanterat en upplevelse.

Meri Tasting menu-
är en 4- eller 5-rätters meny där vår Michelinkock Hans Välimäki samlar ihop smaker enligt säsong och tillreder en utsökt matupplevelse för hela kvällen. Med husets vinpaket fullbordar du smakupplevelsen.

Meri À la carte
menyn består av säsongsbetonade maträtter planerade av Michelinkocken Hans Välimäki. Med husets vinpaket fullbordar du smakupplevelsen.

Finlands mest kända Michelin-kock Hans Välimäki ansvarar för konceptet i restaurangen.

"En ny Vasa-pärla och ett flaggskepp för turismen"

“Den flytande restaurangen är redan en upplevelse i sig, men Restaurant Meri kommer att rikta in sig på fisk, skaldjur, grönsaker och kött av hög kvalitet. Här står europeisk och kontinental matlagning i fokus. Här utlovas en avslappnad atmosfär, fantastisk mat och hjärtlig betjäning alla dagar i veckan. Den nya restaurangen omfattar också en bar och uteservering med över 600 sittplatser. Vi är övertygade om att restaurangen blir en ny efterlängtad pärla i Vasa och ett flaggskepp för turismen!”

Nu skrivs ett nytt kapitel i Vasaregionens turisthistoria!

“Vi är oerhört ivriga och stolta över vårt nya projekt som kommer att ta Vasaregionen till nya höjder på den internationella turistmarknaden. Hela regionen ska få känna sig stolt över vårt nya upplevelsebaserade koncept! Vi ska göra Meri-konceptet känt internationellt och förhoppningsvis välkomna många internationella turister under de kommande åren. Men också Vasaborna får tillgång till unika havsnära upplevelser. Vi har storsatsat på wellness-tjänster och erbjuder spa- och bastu-upplevelser året runt.

Meri betyder hav på finska. Vi valde namnet för att hylla närheten till havet, områdets historia och det österbottniska världsarvet. Kvarkens världsnaturarvsområde syns tydligt som tema i vår inredning – både i bastuavdelningen och i restaurangen.”

-Tommi Mäki, VD

Kolla in också

Sauna & Spa

Meri Restaurant

Meri Bar & Terrace Vån 2

Meri Live Terrace

Utrymmen

MERI Restaurang- och utrymmen reservationer för grupper

Basturestaurang Meri erbjuder skräddarsydda mötespaket både för privata och företagsgrupper, helt enligt dina önskemål. Ta gärna kontakt så planerar vi tillsammans enligt dina önskemål. Bara himlen – eller havet – sätter gränserna!

Kommer 2023!

Hej! Kul att du vill boka bord! Tyvärr är vi inte riktigt redo att ta emot bokningar ännu, men försök gärna igen lite senare.

Hej! Snart går det att boka bastu. Tack för att du väntar ännu lite till!